Soorten fotocamera's


Er zijn heel erg veel soorten merken camera’s, zoals

Sony               Samsung     Pentax

Canon             Nikon           Minolta

Olympus        Diana

 

Als je een camera gaat kopen is het altijd lastig

welk merk je moet nemen.

Als je een beroepsfotograaf bent moet je                     

natuurlijk een goede camera hebben.

 

Amateurfotografen hebben vaak simpele toetstele die makkelijk te gebruiken zijn.

Zo zie je dat er niet alleen veel soorten merken camera zijn, maar dat bijna elk merk camera wel een handig toestel heeft voor iedereen. Alleen de professionele merken zoals Pentax maakt alleen camera’s van goede kwaliteit.

 

De verschillen tussen de camera’s zit vaak in de verschillende technieken die gebruikt worden. Hoe ingewikkelder de techniek die gebruikt  is, hoe mooier de foto’s worden en hoe duurder de camera’s zijn. Mooie foto’s kosten meer geld.

Een dure camera is vaak te herkennen aan de grote oppervlakte van de lens. Hoe groter de oppervlakte hoe meer licht er in de camera kan komen. Het glas van een lens moet heel zuiver zijn. Microscopische foutjes in het glas bepalen mede de kwaliteit van de foto.

 

Goedkope camera’s, bijvoorbeeld die in een telefoon zitten, hebben een hele kleine oppervlakte en zijn van plastic gemaakt. De foto’s die met kleine plastic lenzen gemaakt worden, zijn veel minder mooi dan foto’s die met een spiegel reflex camera gemaakt zijn met een kristallen lens.

 

Duurde camera’s hebben ook de mogelijkheid om in te zoomen. Goedkope camera’s kunnen dit niet. Dan kun je alleen inzoomen door dichter bij te gaan staan. Bij duurdere camera’s kun je de lenzen wisselen, hierdoor kan je een lens gebruiken die past bij de foto die je wilt maken.

 

Analoge camera’s

 

Analoge camera’s maken gebruik van een film. Deze film zit opgerold in de camera. Bij iedere foto die je maakt rolt de film van het filmrolletje af zodat er een nieuw stukje film achter de lens komt. Bij het maken van een foto komt het licht door de lens op de film. Als het rolletje vol is, moet het filmrolletje ontwikkeld worden in een donkere kamer. Als de film ontwikkeld is, worden er foto’s mee afgedrukt.

Filmrolletjes zijn duur en kunnen maar 1 keer gebruikt worden. Ook het ontwikkelen en afdrukken kost veel geld. Tegenwoordig worden filmrolletjes bijna niet meer gebruikt.

 


Digitale camera’s

 

Bij digitale camera’s komt het licht door de lens op een lichtgevoelige chip terecht. De chip slaat de foto op een geheugenkaart op. Hierdoor kun je de foto’s op een computer bekijken. Als een foto mooi is, kun je deze met een printer afdrukken.

Digitale foto’s hoeven niet ontwikkeld te worden en de geheugenkaart kan oneindig vaak gebruikt worden. Tegenwoordig maakt een goede digitale camera net zulke mooie foto’s als een analoge camea.

 

Polaroidcamera

 

Polaroidcamera’s worden ook wel direct klaar camera genoemd.

Direct klaar camera zegt het al, als je een foto maakt is die direct klaar.

In 1928 heeft Edwin land de polaroid camera ontwikkeld. In een polaroidcamera  zitten allemaal speciale dingen in zoals, polarisatiefilter voor de fotografie, zonebril glas en speciale glazen voor microscopische toestellen. Deze camera’s hebben een vaste lens die niet gewisseld kan worden. Het glas van de lens heeft een klein oppervlakte.

 

Diana

 

Diana is de naam van een camera die in de jaren 60 de wereld markt overspoelde. Diana is een weg werp camera. In de jaren 1965 was diana te koop voor de prijs van 2 gulden (ongeveer 75 cent), maar heel veel van die camera’s zijn bij een reclame stunt weggegeven bij een ander product.

Diana werkt met filmrolletjes, op een filmrolletje passen 15 foto’s.

De camera is zelf heel goedkoop en werden vaak gratis weggegeven, en de foto heeft een slechte kwaliteit, dit komt doordat de lenzen van plastic waren gemaakt en heel klein waren.

 

            Foto diana camera

 

Spiegel reflex camera’s

 

Dit zijn camera’s die de mooiste foto’s maken. Hoofdstuk 2 is een apart hoofdstuk over dit soort camera’s.

 

Spionagecamera’s

 

Een van de vele opdrachten is achter geheime informatie komen, ze kopiëren van de informatie en bezorgen dat aan hun oversten. Voor de tijd van copiëer machines, scanners en elektronische apparaten waren fotocamera´s de manier om geheime papieren te kopiëren. De wetenschappers van ’s werelds beste geheime dienste proberen bijna de hele 20ste eeuw elkaar de loef af te steken met het bouwen en verbergen van steeds ingenieuzere miniatuur camera’s. lenzen werden ingebouwd in paraplus, aktetassen en pakjes sigaretten. En verborgen in horloge, boeken, penen en radio’s. een fabrikant werd beroemd voor het maken van ultrakleine minicamera’s gebruikt door zowat elke spion die de laatste 60 jaar actief was.

      

Maak jouw eigen website met JouwWeb